jueves, 18 de octubre de 2012

Aprenem utilitzant el Twitter i el CmapTools


Avui, hem après a utilitzar el twitter. Ens han ensenyat alguns conceptes bàsics sobre el twitter com el tuït, el retuït RT, la cronologia, el perfil...
El twitter és una xarxa social que té aproximadament uns 200 milions d'usuaris, es generen 65.000 millons de tuiïts al dia. És una xarxa social que en sabía de la seva existència pero mai hi habia entrat i les primeres sensacions són molt bones, ja que està ple de coses interessants, pàgines que visitar, personatges públics que seguir...
Aquest es el twitter que jo mateix he creat per tal de poguer compartir, interactuar i desenvolupar-me en una comunitat que fins ara desconeixia de la seva extensió i aplicabilitat, però que a partir de les primeres sensacions, sé que començarà una gran aventura.
També a la sessió d'avui, el professor Jorg, ens ha introduït els twubs, que és un altre programa relacionat amb el twitter, però que serveix bàsicament per buscar etiquetes (que van amb coixinet al davant) del twitter.
Ens és útil perque introduïnt una etiqueta en una quadre de búsqueda l'etiqueta desitjada ens mostra tots els resultats possibles sobre aquesta etiqueta al twitter.


També, un programa que trobo d'un gran interès presentat per el Jorge, és el CmapTools, un programari multiplataforma de creació i edició de mapes conceptuals.
Aquest programa, permet tant el treball local individual, com a la xarxa de manera col·lectiva.
concept_map1.gifTambé possibilita la navegació per els mapes que has anat realitzant així com veure d'una forma molt més visual els continguts que has anat plasmant al mapa conceptual, per tal d'anar assolint i construïnt el nostre pròpi coneixement d'una forma molt més ràpida i segurament també efectiva.
Et permet bàsicament, construir, compartir i discutir els models de coneixement en molt poques passes, ja que el mapa conceptual es pot fer servir com a instrument didàctic per a presentar continguts d'un tema concret.
Aquí podeu seguir un video comentat per un professional, on ens descriu exhaustivament com s'utilitza el CmapTools, quina aplicació li podem donar a aquest tant en l'ambit personal com en el professional exercint de mestres i  quins són els avantatges i inconvenients que ens ofereix. Crec que aquest video defineix molt bé el fi d'aquest programa així com esmenta amb claredat la multitud de possibilitats que ens ofereix.




                      






No hay comentarios:

Publicar un comentario