lunes, 31 de diciembre de 2012

Com parlar bé en públic?

Aquesta activitat que hem realitzat a l'assignatura de COED, consistia en la lectura del llibre "Com parlar bé en públic" de Joana Rubio i Francesc Puigpelat i, en la posterior elaboració d'una sintesi/resum d'allò que creiem que ens serà important alhora de parlar bé en públic.

El llibre tracta tal i com el seu nom indica, sobre el com parlar bé en públic, què necessitem per fer-ho, què hem de fer i què no, què podem fer abans de l'exposició per tal d'arribar millor preparats, i, oferir al lector una serie de 'truquets' i tècniques que li serviràn de gran ajut a l'hora d'enfrentar-se al públic i haver de realitzar alguna tasca davant seu...
Aquest llibre comença tractant sobre la importància que té a la nostra societat actual la comunicació oral i, dóna un seguit d'estratègies de caire global sobre què entenem per parlar bé i, com podem arribar a parlar bé, i més en públic.
cm.jpgPrimerament tracta sobre el llenguatge oral i corporal, dos tipus de llenguatge que s'han de dominar a la perfecció si volem desenvolupar un bon paper en l'exposició del nostre discurs els temes com la claredat, la precisió o la brevetat, són els més esmentats durant el llibre, l'actitud, la posició del cos, la gesticulació o la mirada també ho són.
També, aquest llibre et permet conèixer quines són les estratègies més eficaçes per a preparar un discurs i també com desenvolupar-lo.

Al començar a llegir el llibre, creia que no m'agradaria, pel simple fet que pensava que el parlar bé en públic era una cosa innata, que o es valia o no es valia, però mica en mica que l'he anat llegint, ha començat a semblar-me més interessant i, m'ha donat diferents punts de vista i d'analisi de la situació que fins ara desconeixia.
Crec, que aquest llibre em vindrà molt bé de cara al meu futur, ja que a l'hora de comunicar-me amb els meus futurs alumnes, he de saber fer-ho de manera adient, sense mancances i, segur de mi mateix. Sense anar més lluny, quan hagi d'exposar un treball a la classe o sortir a la pissarra per alguna qüestió i haver d'explicar alguna cosa, també ho haig de fer de manera adient i seguint les pautes que el llibre m'ha aportat.








No hay comentarios:

Publicar un comentario