lunes, 31 de diciembre de 2012

Video Dr. Orozco.

Avui, a la classe de GITIC, hem vist un video que tenia com a protagonista al Dr. Orozco i, el que n'he pogut extreure d'aquest video ha sigut:
No pel fet de ser home o dona, se sap com ser home o dona.
El Dr. Orozco, comenta que el que veiem a través de la tele, no és la realitat, sinó simplement una representació d'ella.
Creu bàsicament que l'educació té una relació molt estreta amb la televisió, amb "la gran pantalla" i, que per tant ha d'estar aquesta moderada per l'escola, ja que els nens s'hi passen moltes hores davant d'ella i, considera que per poguer ser audiència es necessàri un aprenentatge anterior donat tant per l'escola com per la família.
S'ha d'obligar als mitjants de comunicació a que siguin conscients i que actuin consequentment ja que són una inflència directe per a l'educació tant dels nens com dels joves.
El Dr, creu que s'ha de fer una actualització digital i visual, que permeti que tothom li pugui treure el profit adient a les noves tecnologies que poc a poc es van introduïnt a la nostra societat.
El que es pot aprendre de forma autodidàctica, creu que no és suficient, sinó que es necessita d'un aprenentatge encara que, segons ell, les noves generacions ja ho tenen après, 'ja porten el xip incorporat' comenta, tot i així, creu que és necessari un procés d'educació per tal d'afavorir l'aprenentatge.

Amb el visionat d'aquesta entrevista al Dr, Orozco, he conegut una altra prespectiva d'entendre l'educació, el món, i, l'educació amb i en el món.
Estic molt d'acord amb el Dr, Orozco en alguns aspectes com que  la televisió ha d'emetre un programari adequat a l'horari i, regulat, per tal de que els nens hi puguin tenir molts moments d'entretindre's i d'aprendre.
Però considero que l'escola no s'hi ha de posar en aquests temes, crec que l'escola ha de realitzar el seu paper que és educar a l'escola, però crec que el fet d'engegar la televisió i de posar un canal és un fet voluntari, per la qual cosa el nen no està obligat a seleccionar ningun canal en especial sino que pot escollir lliurement el que vol d'entre una gran varietat de canals, per la qual cosa crec que és una cosa que s'hauria de regular més des de casa que des de l'escola.
Per últim dir que estic totalment d'acord amb el Sr.Orozco en el moment en que diu que "s'ha de fer una actualització digital i visual", ja que considero que de la mateixa manera que la tecnologia avança, també ho ha de fer l'educació i, n'ha de saber extreure el millor profit per a ella, de tal manera que ha d'avançar en el mateix sentit que la tecnologia i procurar anar actualitzant els recursos que aprofita i estableix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario