lunes, 31 de diciembre de 2012

Recitació d'un poema

A la Sessió de COED amb l'Imma Gómez, hem hagut de triar un poema d'un autor català, viu o mort, per a recitar-lo davant de tota la classe.

El poema que he escollit, ha estat un poema escrit per en Salvador Comelles que es titula "El gos meteoròleg" i, l'he escollit perque és un poema infantil que crec que s'entèn molt fàcilment, que no té paraules de difícil comprensió ni pronúncia i, que se li pot donar una molt bona entonació ja que el poema sol en si té molta musicalitat.



Tot just s'acaba de llevar
i ja ensuma el temps que fa.

Obre bé els ulls, alça el mussell
i veu si gira el seu penell.

El cel serè o ennuvolat
es mira bé des del terrat.

Per a la humitat toca un mitjó
que es va quedar a l'estenedor.

La temperatura resol
tot comprovant l'aigua del bol.

I escriu després un bon pronòstic,
com un metge fa un diagnòstic.

"Farà un bon sol", diu a la nota.
Per tant, si plou, fica la pota.



Crec que aquesta activitat serveix primerament com a tasca de memorització, ja que haver de recitar el poema sense ningun suport visual en el qual recolzar-te, requereix en primer lloc memorització, després, un cop memoritzat, l'ocasió requereix que controlis bé els nervis per evitar postures inadequades, gestos d'incomoditat, veu trencada o inclús quedar-se en blanc. Per tant, crec que és un exercici molt costós, ja que per a molta gent li és molt difícil sense cap suport i davant de tanta gent, enrecordar-se'n del que vol dir i, dir-ho i transmetre-ho de la millor i més entenedora manera possible.

2 comentarios: